پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: با توجه به تدوین نقشه راه کشاورزی استان و رسیدن به امنیت پایدار غذایی میزان تولیدات کشاورزی استان در افق ۱۴۰۴ به ۵.۳ تا ۵.۵ میلیون تن میرسد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، رضا بهراملو در چهارمین همایش ملی کم آبیاری و استفاده از آبهای نامتعارف در کشاورزی مناطق خشک با رویکرد استفاده از فناوری نوین در تصفیه آب افزود: بنای همایش این است که دو یا سه مورد خروجی مناسب همدان به دست آید تا به عنوان دستورالعمل و بخشنامه با هدف بهبود بهرهوری و استفاده بهینه از آب به ویژه پسابها و آبهای نامتعارف استفاده شود.
او با اشاره به اینکه استان همدان کمتر از ۳۰۰ میلیمتر بارندگی دارد و یک میلیون و ۹۵۰ هزار هکتار وسعت اراضی آن است تصریح کرد: ۶ میلیارد مترمکعب آب حاصل از بارندگی است که ۶۰ درصد آن تبخیر و ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیارد مترمکعب باقی میماند به نحوی که سرانه آب استان برای هر نفر کمتر از یک هزار و ۵۰۰ مترمکعب میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: ۷۵ درصد آب تجدیدپذیر استان در بخش کشاورزی مصرف میشود و این عدد نزدیک به متوسط جهانی است، اما منطقه ما با بحران آب مواجه بنابراین باید جدی برنامهریزی شود.
رضا بهراملو با بیان اینکه باید بر روی پسابها و آبهای نامتعارف برنامهریزی صورت گیرد افزود: با توجه به جمعیت استان ۲۰۰ تا ۲۵۰ لیتر، مصرف آب در شبانه روز است که ۷۵ درصد آب مصرفی به پساب تبدیل میشود از همین رو قابل برنامهریزی است.
او با تأکید بر اینکه حدود ۱۰۰ میلیون مترمکعب پساب داریم تصریح کرد: با استقرار گلخانهها در محل تصفیه خانهها و تولید محصولاتی، چون گل شاخه بریده میتوان در این راه گام برداشت به طوری که این میزان پساب میتواند ۱۰ هزار هکتار گلخانه را آبیاری کند و در کشور نیز میتوان ۵۰۰ هزار هکتار گلخانه را آبیاری کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه نقشه راه برای نخستین بار در کشور به صورت خودجوش، آب محور و در همه بخشها در پنج جلد تدوین شده است افزود: از گذشته منطقه ما کم آب بوده و امروز نیز کم آب هستیم بنابراین باید برنامهریزی صورت گیرد تا چندمنظوره از آب استفاده کنیم.
رضا بهراملو با بیان اینکه ۴.۵ تا ۴.۸ میلیون تن میزان تولید از یک میلیون سطح زراعی استان است افزود: بر اساس نقشه راه هر ۱۰ سال ۲۵ درصد افزایش تولید خواهیم داشت از همین رو در سال ۱۴۰۴ تولید به ۵.۳ تا ۵.۵ میلیون تن میرسد.